Homemade Granola

Benodigdheden:

 

200 gram havermout

200 gram gemengde noten (zonder rozijnen)

80 gram honing

2 eetlepel kokosvet (of roomboter)

Handje rozijnen of cranberries

Kaneel naar smaak

Snufje grove zeezout

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht oven)

De noten kan je klein hakken, maar heel zijn ze ook lekker.

 

Doe de honing en het kokosvet in een steelpannetje en laat op lage stand goed vloeibaar worden.

 

De Havermout, noten, zeezout en kaneel in een kom mengen en hier de vloeibare honing met kokosvet doorheen scheppen. Vervolgens verdeel je dit over een bakplaat bekleed met bakpapier.

 

10 minuten bakken in de oven, dan even een keer omscheppen. Hierna nog een keer 10 minuten in de oven. Vervolgens laten afkoelen en de rozijnen erdoor mengen.

Bewaar in een goed afgesloten doos of weckpot zodat het lekker knapperig blijft.

 

Tip:

 

Je kan de rozijnen ook vervangen door gedroogde abrikozen of ander gedroogd fruit.